Sapanca ve Çevresinde Yapabileceğiniz 7 Aktivite


Sapanca, İstanbul'un arka bahçesidir. Bu güzel yer İstanbul halkının yeşile özlem duyduğu, kalabalıktan kaçmak istediği zamanlarda sıkça uğradıkları bir lokasyondur. Sapanca yakınında bulunan Kartepe Kayak Merkezi ile bölge, kışın da oldukça popüler bir yerdir. Eğer siz de Sapanca’ya gitmeyi düşünüyorsanız, bir günde yapabileceğiniz bu aktivitelere mutlaka kulak verin deriz!


Güne güzel bir kahvaltıyla başlayın

Sapanca'ya geldiğiniz zaman mutlaka Kırkpınar Mahallesi'ne uğrayın. Bir Çerkez mahallesi olan bu yerde mutlaka Çerkez kahvaltısı yapın. Bu kahvaltı, bizim kahvaltımızdan pek farklı değil. Fakat oldukça leziz olduğu kesin. Kahvaltı içinde mantar, Çerkez peyniri, akıtma, otlu tereyağı, zeytin, gözleme ve söğüş gibi çeşitler yer alıyor. E tabii ki çay da sınırsız! Bir diğer yandan eğer buradaki restoranlarda yemek yerseniz isli Çerkez peyniri, Çerkez tavuğu, yumurtalı Çerkez pastası, acuka, güveç mısır ekmeği, sebze turşusu gibi lezzetleri de denemeyi unutmayın!


Sapanca Gölü çevresinde bisiklet keyfi yapın

Sapanca'da yapılabilecek en güzel aktivitelerden bir tanesi bisiklete binmektir. Sapanca Gölü kenarında devam eden dümdüz ve engebesiz bu yolda keyifli bir şekilde bisiklete binebilirsiniz. Bisiklet sürerken yorulduğunuz yerde kamelyalarda oturabilir, piknik alanlarında piknik yapabilir, parklarda soluklanabilir ve büfelerden bir şeyler satın alabilirsiniz. Eğer yanınızda oltalarınız var ise burada olta balıkçılığı da yapabilirsiniz. 3 kilometre olan bu parkur biraz kısa olsa da bu güzel deneyimi kaçırmayın deriz!


Sapanca Gölü’nde kanoya binin

Eğer Sapanca Gölü'ne uzaktan bakmak size yetmiyorsa, mutlaka kano yapın. Türkiye Kürek Milli Takımı'nın antrenmanlarını yaptığı bu gölün çevresindeki tesislerden kano, deniz bisikleti ve sandal kiralanabiliyor. Siz de bu deniz araçlarına binerek huzurlu dakikalar yaşayabilir, Sapanca'nın güzelliğine tanık olabilirsiniz.


ATV ile adrenalin yaşayın

Sapanca, outdoor aktivitelerde oldukça gelişmiş bir yer. Eğer Sapanca'ya gittiğinizde hava kötüyse ne mutlu! O zaman sulak ve ormanlık alanlarda ATV yapın! Yamaç, dağ, offroad ve göl seçeneklerinden en az birini mutlaka ama mutlaka deneyin. Eğer birkaç gün burada kalacaksanız, kamplı ATV turlarına katılın.


Paintball’un tadını çıkartın

Eğer bir topluluk halinde Sapanca'ya gelip Sapanca'da yapılabilecek tüm şeyleri yaptıysanız ve ''Şöyle eğlenceli bir şeyler arıyoruz!” diyorsanız size muhteşem bir önerimiz var: Paintball! İki ekip halinde oynayacağınız bu açık hava aktivitesi ile keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.


Fotoğraf çekin ve doğa yürüyüşü yapın

Sapanca, her mevsim başka güzellikler sunmaktadır. Bu nedenle fotoğrafçıların uğrak noktalarındandır. Hele ki Maşukiye ve Kırkpınar, doğa yürüyüşçülerinin ve fotoğrafçıların en sevdiği yerlerdir. Yürüyüş parkurlarının yer aldığı Sapanca'da, yeşilin bin bir tonuna tanık olurken birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.


Sapanca’da gezilecek yerleri keşfedin

Sapanca ve çevresinde gezilecek birçok seçenek bulunuyor. Sapanca'ya geldiğiniz zaman her mevsim farklı bir renge bürünen, şelale sesleri ve serinliği ile bilinen Maşukiye'yi ziyaret edebilirsiniz. Bir Mimar Sinan eseri olan Rüstempaşa Camii'ni gezebilirsiniz. Osmanlı'dan günümüze kalan eserlerden bir tanesi olan ve bir Mimar Sinan eseri olduğu söylenen, aynı zamanda İpek Yolu üzerinde yer alan Vecihi Kapısı’nı görebilirsiniz. Bunun dışında Hasan Fehmi Paşa Camii, Kırkpınar, Camii Cedid, Rahime Sultan Camii ve Kartepe gibi önemli lokasyonları ve eserleri de ziyaret edebilirsiniz.